Policija Mineapolisa istražuje još jedan požar u džamiji

Policija Mineapolisa istražuje još jedan požar u džamiji

Policija u Mineapolisu istražuje još jedan požar u džamiji Mersi, dok verski lideri izražavaju zabrinutost i pozivaju na pažljivu istragu kako bi se utvrdili motivi iza ovog incidenta. Požar u džamiji Mersi izbio je u sredu oko podneva i prouzrokovao je štetu u vrednosti od više od 100.000 dolara. Ove godine je bilo najmanje šest drugih slučajeva vandalizma u muslimanskim bogomoljama u Minesoti, uključujući dva slučaja podmetanja požara koji su na čekanju.

Verski lideri i organizacije, uključujući Odeljenje Saveta za američko-islamske odnose u Minesoti, insistiraju da policija sprovede sveobuhvatnu istragu kako bi se utvrdilo da li je džamija bila meta požara, posebno u svetlu prethodnih napada i povećanih tenzija u zajednici.

Napadi na džamije i druge verske objekte su ozbiljna zabrinutost, a istražitelji nastoje utvrditi uzroke ovih incidenata i pronaći odgovorne osobe. Ovi događaji podsećaju na potrebu za promovisanjem razumevanja, tolerancije i suzbijanjem verske netrpeljivosti u društvu.