Mališan teško povređen nakon što je osumnjičeni bacio pištolj na dečije igralište u Las Vegasu

Mališan teško povređen nakon što je osumnjičeni bacio pištolj na dečije igralište u Las Vegasu

Dete u Las Vegasu hospitalizovano je u kritičnom stanju nakon što je pronašlo pištolj na igralištu za dnevni boravak. Pištolj je pripadao tinejdžeru koji je prethodno otvorio vatru na gradski autobus i potom pobegao sa lica mesta. Dete, koje je mlađe od 5 godina, pronašlo je oružje i slučajno ispalilo metak.

Zamenik načelnika policije, Redži Rejder, izjavio je da je dete u stabilnom, ali kritičnom stanju nakon incidenta. Policija je brzo locirala i uhapsila osumnjičenog tinejdžera, koji je mlađi od 18 godina. Tinejdžer je trčao iz gradskog autobusa nakon sukoba sa muškarcem u autobusu, izvadio pištolj i otvorio vatru na njega. Takođe je saopšteno da je ranjeni muškarac hospitalizovan i da je u stabilnom stanju.

Detalji o optužbama protiv tinejdžera nisu odmah poznati, ali policijska uprava je u kontaktu sa lokalnim okružnim tužiocem kako bi razmotrili moguće optužbe protiv njega, uključujući i pitanje optužbe kao odrasle osobe.

Iako su dalje informacije o slučaju još uvek ograničene, incident podseća na potrebu za sigurnim rukovanjem vatrenim oružjem kako bi se sprečile ovakve tragedije, posebno u situacijama gde deca mogu doći u kontakt sa oružjem.