Medicinska sestra iz Pensilvanije optužena je da je ubila 4 pacijenta

Medicinska sestra iz Pensilvanije optužena je da je ubila 4 pacijenta

Registrirana medicinska sestra u Pensilvaniji, Heather Pressdee (41), suočava se sa ozbiljnim optužbama da je davala smrtonosne ili potencijalno smrtonosne doze insulina pacijentima u različitim zdravstvenim ustanovama tokom protekle tri godine. Ona je već bila optužena za ubistvo dva pacijenta u staračkom domu i ranjavanje trećeg. U četvrtak je suočena s dodatnim tačkama optužbe, uključujući dve nove optužbe za ubistvo. Pressdee je odustala od preliminarnog saslušanja i nalazi se u pritvoru bez mogućnosti kaucije.

Nove optužbe obuhvataju maltretiranje 19 dodatnih pacijenata u pet različitih ustanova za negu od 2020. godine. Pored tačaka za ubistvo, Pressdee je optužena i za pokušaj ubistva i zanemarivanje osoba koje zavise od nege. Prema navodima državnog tužioca, Pressdee je davala neadekvatne i prevelike doze insulina pacijentima, neki od kojih su bili dijabetičari. Veći broj pacijenata za koje je brinula, u dobnom rasponu od 43 do 104 godine, preminulo je.

Ovi zločini su se dogodili u pet različitih zdravstvenih ustanova dok je Pressdee radila kao medicinska sestra. Prema sudskim dokumentima, imala je istoriju disciplinskih mera zbog uvredljivog ponašanja prema pacijentima i osoblju u svakoj od tih ustanova, što je često rezultiralo njenim otkazom ili ostavkom.

Odgovorni advokat Pressdee je izjavio da su nove optužbe bile očekivane i da rade na izbegavanju potencijalne smrtne kazne. Slučaj je izuzetno uznemirujuć i teško je shvatiti kako medicinska sestra, kojoj je povereno briga o pacijentima, može namerno nanositi štetu.