Nejmar podvrgnut operaciji nakon povrede prednjeg ukrštenog ligamenta kolena

Nejmar podvrgnut operaciji nakon povrede prednjeg ukrštenog ligamenta kolena

Napadač brazilske reprezentacije i igrač Al-Hilala, Nejmar, prošao je operaciju u četvrtak nakon što je utvrđeno da je zadobio rupturu prednjeg ukrštenog ligamenta (ACL) i meniskusa u levom kolenu tokom meča reprezentacije. Povreda se dogodila pre dve nedelje tokom kvalifikacionog meča za Svetsko prvenstvo protiv Urugvaja.

Ovaj 31-godišnjak bio je pod medicinskim nadzorom u bolnici u Belo Horizonteu, gde mu je pružena neophodna nega od strane medicinskog osoblja brazilske reprezentacije. Prema lokalnim medijima, očekuje se da će biti otpušten iz bolnice u subotu kako bi započeo proces oporavka, koji se procenjuje da će trajati do sredine 2024. godine.

Nejmar je svoju situaciju podelio na društvenim mrežama postavivši fotografiju sa dvoje dece uz poruku: „Sve će biti u redu.“

Ova povreda dolazi nakon što je Nejmar letos prešao u Saudijsku Pro ligu za 90 miliona evra (96 miliona dolara). Međutim, usled povreda mišića, bivši igrač Barselone i Pari Sen Žermena odigrao je samo pet utakmica za svoj novi klub.