Britanija će pomoći Ukrajini u komunikaciji sa partnerima za podršku politici veterana

Britanija će pomoći Ukrajini u komunikaciji sa partnerima za podršku politici veterana

Velika Britanija je ključni partner ukrajinske zemlje u implementaciji sistema tranzicije ukrajinskih veterana iz vojne službe u civilni život, izjavila je ukrajinska ministarka za boračka pitanja Julija Laputina, koja je održala radni sastanak sa predstavnikom ambasade Velike Britanije u Ukrajini Dominikom-Hajdnom Brejtvejtom, prenosi Ukrinform pozivajući se na sajt Vlade.

„Saradnja sa vladom Ujedinjenog Kraljevstva je među ključnim za implementaciju sistema tranzicije sa vojne službe na civilni život. Ministarstvo za boračka pitanja otvoreno je za saradnju sa svim našim međunarodnim partnerima u projektima za sprovođenje nove boračke politike, koja omogućava transparentan pristup potrebama svakog branioca“, rekao je Laputina.

Razgovarano je o mogućnostima koordinacije međunarodne podrške u reintegraciji boraca i njihovih porodica. Na dnevnom redu sastanka bio je razvoj modela saradnje, koji bi trebalo da pojednostavi za međunarodne partnere Ukrajine njihovo razumevanje ključnih potreba zemlje u podršci veteranima. Glavni ishod je interesovanje Ambasade Velike Britanije u Ukrajini za stvaranje efikasnog sistema međunarodne podrške boračkoj politici u Ukrajini, koji sprovodi Ministarstvo veterana.

Napominje se da je tokom diskusije Braithvaite naglasio potrebu za stvaranjem projektne kancelarije za razvoj klasterskih pristupa finansiranju i implementaciji projekata. Kao kopredsedavajući sektorske radne grupe od strane razvojnih partnera, predložio je svoju pomoć u komunikaciji sa stranim partnerima koji su izrazili spremnost da podrže vladinu boračku politiku.