PSŽ savladao Milan rezultatom 3-1 u Grupi F Lige šampiona

PSŽ savladao Milan rezultatom 3-1 u Grupi F Lige šampiona

Pari Sen Žermen je zabeležio ubedljivu pobedu nad Milanom rezultatom 3-0 na Parku prinčeva, čime je osvojio prvo mesto u grupi F Lige šampiona. Kilijan Mbape i Rendal Kolo Muani bili su junaci ovog meča, dok je Li Kang-in dodao svoj doprinos na kraju.

U prvom poluvremenu, PSG je imao izazove u veznom redu i nailazio na žestok pritisak Milana, ali Mbape je uspeo da prekine pat-poziciju postigavši gol niskim udarcem u 32. minutu. Usman Dembele je takođe postigao gol, iako je bio poništen zbog prethodnog prekršaja.

U drugom poluvremenu, Kolo Muani je duplirao prednost PSG-a, iskoristivši odbijenu loptu golmana Milana. Iako je Milan pokušavao da preti, odlični Gianluigi Donnarumma je čuvao mrežu PSG-a čistom i čak odbio nekoliko pokušaja Rafaela Leaa.

Mbape je imao još nekoliko prilika, ali ga je golman Milana Mike Maignan dva puta odbio. Na kraju, Li Kang-in je postigao treći gol u poslednjim minutama, zapečativši pobedu za Pari Sen Žermen.

PSG sada ima šest bodova iz tri utakmice i zauzima prvo mesto u grupi, dok se Milan bori sa dva osvojena boda iz tri meča. Borusija iz Dortmunda je zadržala drugo mesto na tabeli sa tri boda, nakon što je pobedila Njukasl. PSG putuje u Milan za sledeći susret, dok će Borusija dočekati Njukasl u nastojanju da osigura svoj prolazak u nokaut fazu.