Muzej voštanih figura mora da popravi figuru Dvejna Džonsona, reagovao i sam glumac

Muzej voštanih figura mora da popravi figuru Dvejna Džonsona, reagovao i sam glumac

Francuski muzej Grevin odmah je prionuo na popravku voštane figure Dvejna Džonsona nakon što je i sam glumac to zatražio, a obožavatelji ga prethodno obavestili o tome da je boja kože figure svetlija od njegove prirodne.

Muzej Grevin ponosno je polovinom meseca otkrio glumčevu figuru u prirodnoj veličini, izazvavši vrlo brzo talas kritika njegovih fanova, piše BBC..

Najviše pritužbi odnosilo se na boju kože. Bilo je kritika i na račun odeće na figuri. Obožavatelji su komentarisali da čuveni The Rock izgleda kao lik s reklame za sredstvo za čišćenje Mr. Clean, a neke pomalo podseća na Vina Dizela.

Kreatora voštane figure fanovi su optužili da ga je previše „izbelio“, posebno s obzirom na činjenicu da je Rock rođen u Kalifoniji, da mu je otac crnac poreklom iz Nove Škotske, a majka Samoanka.

Pošto se na Instagramu oglasio i sam glumac, komentisavši da će se „njegov tim obratiti prijateljima u pariskome muzeju Grévin kako bi se popravili neki važni detalji na njegovoj voštanoj figuri, počevši od boje kože“, muzejski je tim hitro prionuo na posao.

Direktor muzeja Iv Delome agenciji AFP je rekao da njegovo osoblje planira da radi „celu noć“ kako bi voštana figura bila u skladu sa „očekivanjima obožavatelja“.

Za boju kože figure okrivio je „problem sa osvetljenjem“, obećavši da će ga rešiti.

Delome je otkrio i da će The Rock lično posetiti muzej „kako bi proverio treba li obaviti još neke izmene“.

Muzej je voštanu figuru otkrio 16. septembra. U objavi za medije navodi se da je umetnik Stefan Bare morao da se osloni na fotografije i video zapise da bi izradio figuru.

Požalio se da je reč o „mukotrpnom“ poslu te da je samo oči morao izrađivati triput.