Sara Ćirković i Igor Rogić osvajači 66. „Zlatne rukavice“

Sara Ćirković i Igor Rogić osvajači 66. „Zlatne rukavice“

Mladi asovi srpskog boksa, aktuelna juniorska šampionka sveta Sara Ćirković i Igor Rogić u muškoj konkurenciji osvojili su titule šampiona i zlatne statue 66. izdanja boks turnira „Zlatne rukavice“. Na prestižnom međunarodnom takmičenju održanom od 18. do 21. oktobra u čačanskoj sportskoj hali „Morava“ učestvovalo je 115 bokserki i boksera iz 20 zemalja sveta.

U finalnoj noći pod svodovima „Morave“ održano je 17 mečeva, a Sara Ćirković je u finalu u konkurenciji do 54 kg savladala zemljakinju Jelenu Zekić.

Za najborbeniji ženski par proglašene su srpska reprezentativka Milena Matović i Marokanka Bel Ahbib koje su boksovale u kategoriji do 66 kg. Najbolja tehničarka je srpska reprezentativka, nosilac norme za učešće na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. Natalija Šadrina koja je u finalu u kategoriji do 60 kg pobedila predstavnicu Obale Slonovače Mariam Sidibe.

Šampion 66. „Zlatne rukavice“ kod boksera je Igor Rogić koji je u finalnom susretu u kateogriji do 71 kg savladao Rusa Vusala Alieva. Za najboljeg tehničara proglašen je Rastko Simić koji je u kategoriji do 80 kg pobedio Francuza Cesara Žorelina. Najbolji strani bokser je Makedonac Alen Rustemovski koji je u kategoriji do 57 kg pobedio ruskog šampiona Jevgenija Lijaškova. Najborbeniji par su Hikment Garaev iz Rusije i Francuz Hugo Grau koji su boksovali u kategoriji do 67 kg.

Za najbolji ženski tim proglašena je selekcija Srbije, pehar je selektoru svih ženskih reprezentavija naše zemlje Mirku Ždralu uručio Labud Pejović. Najbolji muški tim turnira je ekipa Rusije, a ukupno najbolja reprezentacija celokupnog takmičenja 66. „Zlatna rukavica“ je tim Srbije.