Uhapšena predsednica Višeg suda u Nišu svojevremeno oslobodila Zvonka Veselinovića

Uhapšena predsednica Višeg suda u Nišu svojevremeno oslobodila Zvonka Veselinovića

Po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, u saradnji sa BIA i SBPOK, danas je uhapšena D. Ž, predsednica Višeg suda u Nišu, zbog sumnje da je potpisala rešenje za uslovni otpust i za to dobila vaučer za boravak u hotelu na Zlatiboru.

Sumnja se, kako je saopšteno iz tužilaštva, da je ona u periodu od februara do avgusta iskoristila svoj službeni položaj predsednika i po prethodnom obećanju i dogovoru sa osuđenim R.M, kao predsednik vanraspravnog veća Višeg suda u Nišu donela i potpisala rešenje kojim se usvaja molba za njegovo puštanje na uslovni otpust. Za to je, kako se sumnja, primila vaučer za hotel na Zlatiboru, koji je iskoristila za boravak od sedam dana sa porodicom.

Uhapšena D.Ž. je od početka 2010. bila na stalnoj sudijskoj funkciji u Apelacionom sudu u Nišu. Bila je i predsednica Komisije za vrednovanje rada svih sudija i predsednika viših sudova.

Zvonko Veselinović je pravosnažno oslobođen u tom slučaju, a ubrzo nakon toga, ona je iz Apelacionog suda postavljena na funkciju predsednice Višeg suda u Nišu.

Upravo je ona poništila osuđujuću presudu Višeg suda u Pirotu, po kojoj je Zvonko Veselinović sa još dvojicom saradnika osuđen na dve godine zatvora zbog zloupotrebe položaja odgovornog lica.