Srbija u Budimpešti namerava da se revanšira Mađarskoj

Srbija u Budimpešti namerava da se revanšira Mađarskoj

Fudbalska reprezentacija Srbije gostuje kod Mađarske na „Puškaš areni“ u Budimpešti u meču sedmog kola grupe G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. u Nemačkoj. Meč počinje u 20.45.

Izabranici Dragana Stojkovića posle ohrabrujućeg starta kvalifikacija protiv Litvanije i Crne Gore doživeli su prvo „saplitanje“ 7. septembra u Beogradu protiv najozbiljnijeg konkurenta za prvo mesto Mađarske. Stav stručne i šire javnosti bio je taj da su gosti pokazali kompaktniju igru, iako je Srbija na papiru jači tim i uz to stvarala prilike.

Od nezavisnosti do sada, „orlovi“ su dva puta gostovali u Budimpešti, upisavši remi 1:1 u Ligi nacija 2020. i minilanu pobedu u prijateljskom meču 2022. godine.

Problemi sa povredama nisu zaobišli naš sastav. Neće biti Luke Jovića, Dušana Vlahovića, Mihajla Ristića i Miloša Veljkovića. Veliki teret će biti na Aleksandru Mitroviću, na šta je on i navikao, a valja videti i kako će se prikazati novajlija Petar Ratkov.

Obe ekipe su izjednačene po broju bodoa 10 bodova, a Mađarska je prva sa utakmicom manje. Srbija mora da ide na pobedu kako bi se popela na prvo mesto, toga je svestan i selektor Dragan Stojković Piksi.