Kilijan Mbape postigao 2 gola, Francuska pobedila Holandiju sa 2-1 za plasman na Evropsko prvenstvo

Kilijan Mbape postigao 2 gola, Francuska pobedila Holandiju sa 2-1 za plasman na Evropsko prvenstvo

Kilijan Mbape pomogao je Francuskoj da završi kvalifikacije za Evropsko prvenstvo sledeće godine tako što je postigao dva gola u pobedi Holandije od 2:1 u petak za savršenu šestu pobedu u Grupi B, piše AP.

Pre meča u petak u Johan Krojf areni govorilo se o tome da 24-godišnji kapiten Francuske nije u formi nakon što nije postigao gol u četiri meča za Pari Sen Žermen, ali je reprezentacija brzo stavila tačku na gol sušu.

Mbappe je otvorio gol u samo sedmom minutu kada je savladao Lutsharela Gertruidu na centaršut Džonatana Klausa sa desne strane i volej udario pored golmana Brajtona Berta Verbrugena, koji je debitovao za Holandiju.

Bio je to Mbapeov 41. međunarodni gol, izjednačivši ga sa francuskim velikanom Mišelom Platinijem. Najbolji strelac Francuske svih vremena, Olivije Žiru, ušao je sa klupe u drugom poluvremenu, ali nije mogao da doda na svoja 54 gola.

Mbape je udvostručio prednost u 53. minutu kada je na ivici šesnaesterca Holandije razmenio dodavanja sa Adrijenom Rabiotom pre nego što je pogodio Verbrigena.

Vezista Fejenorda Kilindši Hartman, u svom prvom punom međunarodnom nastupu, postigao je 2-1 za 10 minuta do kraja kada je pobedio Majka Menjana na stativi francuskog golmana. To je bio prvi gol koji je vicešampion Francuske primio u kvalifikacionoj grupi.

Drugi poraz Holandije od Francuske u kvalifikacijama ostavio ju je na trećem mestu iza Grčke, koja je u petak pobedila Irsku sa 2:0 i napredovala na drugo mesto.