Rukometašice Srbije ubedljive protiv Bugarske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo

Rukometašice Srbije ubedljive protiv Bugarske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo

Ženska rukometna reprezentacija Srbije upisala je prvi trijumf u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo nakon pobede nad selekcijom Bugarske 40:16.

Rukometašice Srbije bile su ubedljive i nezaustavljive protiv Bugarske u prvom kvalifikacionom meču za Evropsko prvenstvo.

Selekcija Srbije utakmicu protiv Bugarske započela je kao favorit, tokom duela je opravdala epitet i na kraju s velikom razlikom 40:16 bila bolja.

Pitanje pobednika u Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu praktično je rešeno nakon prvog poluvremena kada je Srbija imala prednost od 23:8.

Izabranice Uroša Bregara pokazale da su kvalitetniji tim od Bugarske. 

Srbija je uputila 52 udarca ka golu Bugarske i samo 12 puta nije postigla pogodak. 

Najefikasnija u redovima Srbije bila je Sanja Radosavljević sa osam golova, Dunja Radević i Anđela Janjušević su dale po četiri, a Aleksandra Vukajlović, Bojana Milić, Aleksandra Stamenić, Emilija Lazić i Jovana Jovović po tri. 

Kod Bugarki se istakla Kristina Milanova sa šest pogodaka.

U redovima Srbije jedino se Katarina Bojičić nije upisala u listu strelaca, budući da su joj zadaci defanzivne pridrode.

U drugom meču Grupe 6, Crna Gora je kao domaćin bila veoma ubedljiva protiv Turske 39:23.

Rukometašice Srbije naredni meč u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo igraju 15. oktobra u Ankari protiv Turske. 

Direktan plasman na šampionat Evrope obezbediće dve prvoplasirane selekcije, kao i četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije iz osam kvalifikacionih grupa.