Mojsilović: Za Srbiju KFOR jedini legitimni bezbednosni akter na Kosovu

Mojsilović: Za Srbiju KFOR jedini legitimni bezbednosni akter na Kosovu

Srbija i dalje vidi KFOR kao jedinog legitimnog bezbednosnog aktera na Kosovu i zato od komande u Napulju očekuje da preduzme korake koji će omogućiti bezbedno okruženje i slobodu kretanja za sve, a pre svega za građane srpske nacionalnosti, rekao je načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović.

U saopštenju Ministarstva odbrane navodi se da je Mojsilović razgovarao sa komandantom komande združenih snaga NATO u Napulju, admiralom Stjuartom Mančom.

Mojsilović je sa Mančom razgovarao o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji u regionu i svetu i perspektivama saradnje Vojske Srbije i komande u Napulju, s težištem na situaciji na Kosovu i Metohiji, dodaje se u saopštenju.

U razgovoru je ocenjeno da je dosadašnja saradnja konstruktivna i profesionalna i da partnerstvo, koje se odvija uz potpuno poštovanje politike vojne neutralnosti Srbije, doprinosi miru i stabilnosti u regionu.

Mojsilović je Manču predstavio stavove Srbije o bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji, kao i izazove, rizike i pretnje sa kojima se suočavaju Srbi, ali i čitav region.