Princ Hari i Megan će razgovarati o mentalnom zdravlju mladih tokom događaja u Njujorku

Princ Hari i Megan će razgovarati o mentalnom zdravlju mladih tokom događaja u Njujorku

Princ Hari i njegova supruga Megan Markl u utorak su u Njujorku domaćini konferencije o tome kako internet i društveni mediji utiču na mentalno zdravlje mladih.

Njih dvojica će o ovoj temi razgovarati na panelu zajedno sa generalnim hirurgom Vivekom Murtijem, a moderator je voditelj NBC-a Carson Dali, koji je govorio o svojoj borbi sa anksioznošću u prošlosti.

Događaj – koji se održava na Svetski dan mentalnog zdravlja – koordinira Fondacija Harija i Megan Arčevel i deo je drugog godišnjeg festivala svesti o mentalnom zdravlju čiji je domaćin neprofitna organizacija pod nazivom Project Healthi Minds.

U Ujedinjenom Kraljevstvu u utorak, Harijev brat, princ Vilijam i njegova supruga Kejt, takođe su učestvovali na odvojenom forumu kako bi podigli svest o izazovima mladih ljudi sa mentalnim zdravljem.

Tokom svog poslednjeg javnog pojavljivanja u Njujorku, Hari i Megan, vojvotkinja od Saseksa, pokrenuli su alarm kada su tvrdili da su ih paparaci opasno proganjali u „skoro katastrofalnoj poteri automobilima“ na Menhetnu. To je navelo gradonačelnika Njujorka Erika Adamsa da osudi paparace koji ih jure kao „nepromišljene i neodgovorne“.