Juventus pobedio Torino rezultatom 2:0

Juventus pobedio Torino rezultatom 2:0

Torino, 8. oktobar 2023. – Juventus je ostvario pobedu nad lokalnim rivalom Torinom rezultatom 2:0 u subotnjem derbiju Serije A, zahvaljujući impresivnim golovima postignutim iz kornera. Domaći tim je tako zauzeo treće mesto na tabeli.

Golovi su postignuti u drugom poluvremenu, a prvi je stigao u 47. minutu kada je Federiko Gati iskoristio rikošet nakon kornera i preciznim udarcem matirao protivničkog golmana. Iako je postojala sumnja u ofsajd, VAR je potvrdio regularnost gola, što je donelo olakšanje domaćim navijačima.

Drugi gol za Juventus usledio je u 62. minutu kada je Arkadijuš Milik glavom poslao loptu u mrežu nakon još jednog kornera. Golman Torina, Vanja Milinković-Savić, napravio je grešku u proceni, što je omogućilo Juventusovom napadaču da duplira prednost.

Iako je Juventus ostvario važnu pobedu, trener Masimilijano Alegri istakao je da postoji prostor za poboljšanja. Naglasio je da je odbrana njegovog tima bila solidna, ali da treba raditi na kontroli lopte i boljem izvođenju napadačkih akcija.

Juve je bio bez ključnih igrača Dušana Vlahovića i Federika Kjeze zbog povreda, ali je Moise Kean uspešno iskoristio priliku da igra u njihovom odsustvu.

Ovom pobedom, Juventus se popeo na treće mesto na tabeli Serije A sa 17 bodova, samo dva manje od vodećeg Intera. Trener Alegri naglasio je da ostaju fokusirani na cilj da se plasiraju među prva četiri tima u sezoni.