IAG razmatra potencijalnu narudžbinu širokotrupnih aviona za Britiš ervejz

IAG razmatra potencijalnu narudžbinu širokotrupnih aviona za Britiš ervejz

Međunarodna avio-grupa (IAG) razmatra potencijalnu narudžbinu za širokotrupne avione za svoju aviokompaniju Britiš ervejz, prenosi Bloomberg News, pozivajući se na izvore upućene u situaciju.

IAG, koja je vlasnik aviokompanija kao što su Britiš ervejz, Ajberlin i Aer Lingus, trenutno razmatra zamenu svoje flote starijih modela Boinga 777. Prema izveštaju, IAG bi mogao da naruči 20 ili više širokotrupnih aviona kako bi obnovio i proširio svoju flotu.

Izvor navodi da je ova potencijalna narudžbina deo nastojanja prevoznika da zadovolji rastuću potražnju za međunarodnim putovanjima, posebno na dugim udaljenostima.

Erbas, proizvođač širokotrupnih aviona, odbio je da komentariše ovu vest, dok je Boing zatražio izjavu od IAG-a. IAG je, međutim, odlučio da ne komentariše tržišne glasine.

Ova potencijalna narudžbina širokotrupnih aviona predstavlja značajan korak za IAG i mogla bi da igra ključnu ulogu u modernizaciji flote Britiš ervejza, omogućavajući aviokompaniji da nastavi da pruža kvalitetne usluge na dugim letovima i udovolji rastućim potrebama putnika za međunarodnim putovanjima.