Apple identifikuje probleme koji uzrokuju pregrevanje u iPhone 15

Apple identifikuje probleme koji uzrokuju pregrevanje u iPhone 15

Apple je u subotu saopštio da je identifikovao nekoliko problema koji mogu uzrokovati da novi iPhone uređaji rade toplije nego što se očekivalo, uključujući grešku u softveru iOS 17 koja će biti ispravljena u predstojećem ažuriranju.

Nakon pritužbi da se novi telefoni jako zagrevaju, Apple je rekao da bi uređaj mogao biti topliji u prvih nekoliko dana „nakon podešavanja ili vraćanja uređaja u prethodno stanje zbog povećane aktivnosti u pozadini“.

„Još jedan problem uključuje neka nedavna ažuriranja aplikacija trećih strana koja ih uzrokuju da preopterećuju sistem“, rekao je Apple, dodajući da radi sa programerima aplikacija na ispravkama koje su u procesu uvođenja.

Aplikacije trećih strana koje uzrokuju problem uključuju igru Asphalt 9; Meta- Instagram; i Uber, prema kompaniji. Instagram je već rešio problem sa svojom aplikacijom 27. septembra.

Predstojeća ispravka greške u iOS-u 17 neće smanjiti performanse kako bi se pozabavila temperaturom iPhone-a.

Kompanija sa sedištem u Kupertinu u Kaliforniji rekla je da iPhone 15 Pro i Pro Mak ne pate od pregrevanja zbog dizajna, već nove titanijumske školjke rezultiraju poboljšanim rasipanjem toplote u poređenju sa prethodnim modelima od nerđajućeg čelika.

Apple je takođe rekao da problem nije rizik za bezbednost ili povrede i da neće uticati na dugoročne performanse telefona.