Liverpul se vraća u Ligu Evrope pobedom u Austriji od 3-1

Liverpul se vraća u Ligu Evrope pobedom u Austriji od 3-1

Liverpul je ostvario snažan povratak u Ligu Evrope pobedivši austrijski klub LASK rezultatom 3-1 u Lincu. Crveni su ranije gubili kada je Florian Flecker postigao gol iz kornera u 14. minutu. Međutim, Liverpul je izjednačio golom sa penala Darwina Núñeza u 56. minutu.

Gosti su poveli kliničkim završetkom Luisa Díaza u 63. minutu, uz asistenciju Rajana Gravenberha. Mohamed Salah, koji je ušao s klupe, overio je pobedu golom u 88. minutu.

Menadžer Liverpula Jürgen Klopp napravio je nekoliko promena u startnoj postavi u odnosu na prethodnu pobedu u Premijer ligi protiv Vulverhemptona. Ovo označava povratak Liverpula u Ligu Evrope prvi put od finala 2016. godine u Bazelu.

U drugim mečevima Lige Evrope, Romelu Lukaku je postigao pobedonosni gol za Romu u njihovoj pobedi od 2-1 protiv Šerifa. Ren je pobedio Makkabi Haifu sa 3-0, a Panatinaikos je pobedio Viljareal sa 2-0.

Bajer Leverkuzen je rutinski savladao švedski Häcken sa 4-0, dok je Legija iz Varšave pokvarila povratak Aston Vile u evropsko takmičenje sa pobedom od 3-2.

Fiorentina je započela svoju kampanju remijem 2-2 protiv Genka, dok je Ajntraht Frankfurt obezbedio pobedu od 2-1 protiv Aberdina u Grupi G.