Vučić: Najagresivniji u zaštiti Ukrajine su oni koji su rušili teritorijalni integritet Srbije

Vučić: Najagresivniji u zaštiti Ukrajine su oni koji su rušili teritorijalni integritet Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da će na sutrašnjem obraćanju na sednici Generalne skupštine Ujedinjenih nacija izneti odlučan stav da je Kosovo i Metohija deo Republike Srbije i da se Srbija neće odreći tog teritorija. Takođe je najavio da će tražiti hitnu sednicu Saveta bezbednosti UN zbog situacije na Kosovu i Metohiji.

Predsednik Vučić je naveo da je na današnjoj sednici Saveta bezbednosti UN primetio da su oni koji su najagresivnije podržavali teritorijalni integritet Ukrajine istovremeno bili najagresivniji protiv Srbije kada je reč o teritorijalnom integritetu.

Kosovo i Metohija ostaje deo Republike Srbije prema Rezoluciji UN 1244, a Srbija se neće odreći tog teritorija. Predsednik Vučić je rekao da će tokom svojih susreta na sednici Generalne skupštine UN razgovarati o Kosovu i Metohiji, uključujući i s kineskim liderima.

Takođe, Vučić je najavio da će Srbija zatražiti posebnu sednicu Saveta bezbednosti UN kako bi se razmotrila situacija na Kosovu i Metohiji, koja, prema njegovim rečima, polako izmiče kontroli.

Predsednik Vučić je izrazio zabrinutost zbog najnovijeg hapšenja trojice Srba na Kosovu i Metohiji, ističući da su optužbe smešne i zastrašujuće, ali da ne očekuje osudu međunarodne zajednice.

Srbija će odlučno nastaviti da se bori za svoj teritorij i neće pristati na bilo kakve kapitulacije ili predaje, istakao je predsednik Vučić.