Dodik: Prirodno je da Srbija i Republika Srpska budu jedna država

Dodik: Prirodno je da Srbija i Republika Srpska budu jedna država

Predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik, je na manifestaciji „Dani Srpske“ u Beogradu izneo svoj stav o potrebi jedinstva Srpske i Srbije. Dodik je istakao da je prirodno da Srpska i Srbija budu jedna država, ali da im to trenutno nije dozvoljeno.

U svom govoru, Dodik je naglasio da građani Srbije i Republike Srpske čine deo jednog srpskog naroda koji je kroz istoriju suočavao s raznim izazovima. Istakao je da su velike sile sprečavale integrisanje Srba na ovim prostorima, ali da je vreme da se ovo jedinstvo ostvari.

Dodik je takođe pohvalio izgradnju infrastrukture u Republici Srpskoj od strane Srbije i zahvalio predsedniku Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije na podršci. Ovaj gest solidarnosti i saradnje, prema Dodiku, normalna je manifestacija bratskih odnosa između Srpske i Srbije.

Dodik je istakao da postoje prepreke koje trenutno sprečavaju potpuno jedinstvo Srpske i Srbije, ali da je prirodno da Srbi na ovim prostorima organizuju svoju državu. Takođe je naglasio da je potrebno suočiti se s izazovima koje donosi budućnost i zajedno raditi na jačanju srpskog identiteta.

Na kraju svog obraćanja, Dodik je istakao da je saradnja i jedinstvo ključni faktori za dalji razvoj i prosperitet Srba u Republici Srpskoj i Srbiji.