Vučić na prijemu u Njujorku, poziva nemačkog kancelara u posetu Srbiji

Vučić na prijemu u Njujorku, poziva nemačkog kancelara u posetu Srbiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je u Njujorku prestižnom prijemu koji je priredio nemački kancelar, Olaf Šolc, povodom obeležavanja 50. godišnjice članstva Nemačke u Ujedinjenim nacijama. Tom prilikom, Vučić je izneo poziv Šolcu da poseti Srbiju, otvarajući put ka jačanju bilateralnih odnosa između dve zemlje.

Razmenjujući mišljenja o aktuelnoj geopolitičkoj situaciji i ulozi UN u današnjem svetu, Vučić je istakao važnost doprinosa koji Srbija, kao članica UN, može da pruži u rešavanju globalnih izazova. „Iskoristili smo priliku da razgovaramo o našem doprinosu u rešavanju postojećih globalnih izazova“, objavio je Vučić na društvenim mrežama.

Predsednik Vučić takođe je naglasio da je 78. zasedanje Generalne skupštine UN odlična prilika za lidera sveta da se sastanu i otvoreno razgovaraju o realnim problemima sa kojima se svi suočavamo. „Ponovio sam poziv kancelaru Šolcu da poseti Srbiju, kako bismo podrobno razmotrili sva pitanja od značaja za unapređenje saradnje između naše dve zemlje“, poručio je Vučić.

Predsednik Vučić je takođe istakao da je tokom svoje posete Njujorku održao brojne susrete sa liderima regiona i šire, gde je razmenio mišljenja o najvažnijim pitanjima. Zasedanje Generalne skupštine UN pruža izuzetnu priliku za jačanje prisustva Zapadnog Balkana na međunarodnoj sceni. „Očekujem veliki broj sastanaka sa kolegama sa svih kontinenata, sa kojima ću razgovarati o jačanju saradnje, obnavljanju nekih starih, tradicionalnih partnerstava i izgradnji novih“, dodao je predsednik Srbije.

Aleksandar Vučić trenutno boravi u Sjedinjenim Američkim Državama, gde će se obratiti učesnicima 78. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija 21. septembra.