Predsednik Španskog fudbalskog saveza Luis Rubijales podneo ostavku

Predsednik Španskog fudbalskog saveza Luis Rubijales podneo ostavku

Suspendovani predsednik Španskog fudbalskog saveza Luis Rubijales podneo je ostavku na funkciju pošto je poljubio igračicu u usne bez njenog pristanka u skandalu koji je zasenio Španiju koja je po prvi put osvojila Svetsko prvenstvo za žene.

Rubijales je u nedelju objavio svoju ostavku u poruci objavljenoj na X, ranije poznatom kao Tviter.

„Nakon moje brze suspenzije od strane FIFA-e i ostatka slučajeva koji se protiv mene pokrenu, jasno je da se ne mogu vratiti na tu funkciju“, rekao je Rubijales u svojoj izjavi.

Rubijales je poljubio Dženi Ermoso tokom ceremonije dodele nagrada nakon što je Španija pobedila Englesku i osvojila titulu 20. avgusta u Sidneju u Australiji.

Španski državni tužioci optužili su Rubijalesa za seksualni napad i prinudu nakon neželjenog poljupca, saopštilo je državno tužilaštvo u petak, dva dana nakon što ga je Ermoso zvanično optužila za seksualni napad.

FIFA ga je već suspendovala sa posla zbog ponašanja na finalu i, nakon što je svetska fudbalska organizacija pokrenula disciplinski postupak, ostao je prkosan i neprijateljski raspoložen prema Ermoso.

Rubijales je rekao i da je podneo ostavku na mesto potpredsednika UEFA.

Rubijales je rekao da je rekao privremenom predsedniku španskog saveza Pedru Roči — koji ga je zamenio kada je Rubijales suspendovan 26. avgusta — o svojoj ostavci u nedelju kasno uveče.

Rubijales, 46, je bivši igrač i šef sindikata glavnih igrača Španije. Rukovodio je federacijom od 2018.

Takođe u nedelju, Rubijales je rekao „Daću (daću ostavku), ne mogu da nastavim svoj posao“, odgovarajući na pitanje TV voditelja Pirsa Morgana na britanskoj TalkTV. Snimci iz emisije objavljeni su u nedelju.