Direktor agencije iz Niša: Povređeni putnici u bolnicama u Solunu i Polikastru

Direktor agencije iz Niša: Povređeni putnici u bolnicama u Solunu i Polikastru

Bojan Milosavljević, direktor turističke agencije „Ski and Sun Travel“ iz Niša, rekao je da je većina putnika zadobila lakše telesne povrede u saobraćajnoj nesreći u Grčkoj. Prema njegovim rečima, teže povređeni su prevezeni u bolnicu u Solunu, dok su lakše povređeni zbrinuti u bolnicama u Polikastru i Kilkisu.

Četiri osobe poginule su u nedelju jutro u sudaru autobusa srpskih registarskih tablica i automobila, koja se dogodila na putu Atina-Solun, u blizini reona Polikastro na izlazu za granični prelaz Evzoni.

Bojan Milosavljević, direktor turističke agencije „Ski and Sun Travel“ kaže da je većina putnika zadobila lakše telesne povrede, a da je teže povređeno do 15 putnika i oni su u bolnici u Solunu.

„Trenutno se bavimo utvrđivanjem situacije, gde je ko od naših putnika, nemamo tačno informaciju koliko je putnika u kojoj bolnici. Lakše povređeni su smešteni u bolnicama u Polikastru i Kilkis, a teže u Solun“, kazao je vlasnik i direktor niške agencije.

On kaže da je predstavnica agencije u Solunu sa povređenima, a da je suvlasnik u Kilkisu.

Dodaje da će neki od hospitalizovanih u Solunu biti pušteni iz bolnice danas ili sutra, a da će svi turisti biti zbrinuti i zavisno od njihovog zdravstvenog stanja i želje biće im omogućeno da nastave letovanje ili se vrate kući u Srbiju.

On je istakao da su angažovali dva autobusa u Grčkoj, jedan grčki i jedan srpski, ali da ništa ne mogu da rade na svoju ruku. Kako je rekao, povratak putnika će početi kada to odobre policija i lekari.

Milosavljević kaže da je u nedelju ujutro mogla da se desi mnogo veća tragedija od ove, a da je vozač autobusa posle sudara uspeo da zadrži vozilo na kolovozu i tek pošto je smanjio brzinu sleteo je u jarak pored puta.

Dodaje da se sudar desio odmah posle graničnog prelaza Evzoni, na deonici koja je samo formalno autoput, a na kojoj se srednja traka koristi za zaobilaženje sporijih vozila.