Litvanija protiv Srbije u kvalifikacijama za EP – pobeda je imperativ i u fudbalu

Litvanija protiv Srbije u kvalifikacijama za EP – pobeda je imperativ i u fudbalu

Fudbaleri Srbije od 20.45 u Kaunasu protiv Litvanije igraju revanš meč u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje se naredne godine održava u Nemačkoj.

Srbija i Litvanija sastaju se treći put u poslednjih nekoliko dana, doduše u sportu u kojem ni jedni ni drugi ne briljiraju.

Neočekivan poraz fudbalera od Mađarske (2:1) na stadionu „Rajko Mitić“ po ko zna koji put u nizu razočarao je navijače Srbije koji očekuju plasman na Evropsko prvenstvo već 20 godina.

Piksijevi izabranici susreću se sa, na papiru, najlošijim rivalom u grupi, selekcijom Litvanije.

U prvom meču u Beogradu, koji je ujedno i bio duel prvog kola, reprezentacija Srbije savladala je ovog rivala sa 2:0.

„Orlovi“ očekuju pobedu, koja im je gotovo neophodna, jer bi svaki drugi rezultat zakomplikovao situaciju u grupi tri kola pre kraja kvalifikacija.

Stil igre Litvanije baziran je na defanzivi, a pojavljuje se kao nužnost u odsustvu kvalitetnih napadača i veznih fudbalera.

Veoma je izvesno da će fudbaleri Litvanije pokušati da budu direktni s loptom, svesni da neće imati mnogo prilika da zaista ugroze Srbiju, pokušavaće da presecaju igru što više i igraju na ivici faula.

Ekipa kao što je Litvanija nema širok spektar mogućnosti kojim bi ugrozila Srbiju, pa će svoje šanse tražiti u kontranapadima i prekidima.