Alkaraz se povukao iz španskog Dejvis kup tima

Alkaraz se povukao iz španskog Dejvis kup tima

Španac Karlos Alkaraz povukao se sa ovomesečnog Dejvis kupa da bi se oporavio posle poraza u polufinalu Otvorenog prvenstva SAD, saopštio je u subotu svetski broj jedan.

Alkaraz, branilac titule u Njujorku, napustio je ovogodišnji završni meč nakon što je u petak doživeo poraz od trećeg nosioca Daniila Medvedeva iz Rusije.

Alkarasa (20) će u reprezentaciji Španije zameniti Albert Ramos-Vinolas.

„Zaista sam se radovao što ću igrati za Španiju na Dejvis kupu u Valensiji, ali moram da slušam svoje telo posle veoma duge turneje“, rekao je Alkaraz na platformi za razmenu poruka Ks, ranije poznatoj kao Tviter.

„Moram da stanem i odmorim, fizički i psihički. Raspored je veoma zahtevan, pred nama je još duga sezona, a sada je vreme da napunim baterije. Srećno španskom timu! Snažno ću vas podržavati! Idemo!“

35-godišnjeg Ramosa-Vinolasa, koji trenutno zauzima 88. mesto, pozvao je kapiten David Ferer, koji je sa Španijom kao igrač u tri navrata osvojio Dejvis kup, podigavši trofej 2008, 2009. i 2011. godine, kao i drugoplasirani u 2012.

„Ramos je već bio pozvan za prošlogodišnji Fajnal ejt u Malagi. Ove godine je bio finalista u Gštadu i polufinalista u Kordobi, kao i do četvrtfinala u Rio de Žaneiru i ATP čelendžera u Parmi. “ Teniski savez zemlje (RFET) navodi se u saopštenju.

„U Dejvis kupu je odigrao pet mečeva u Dejvis kupu uz rekord od šest pobeda i samo dva poraza.

Šesnaest timova će se takmičiti u grupnoj fazi od 12. do 17. septembra u Bolonji, Mančesteru, Valensiji i Splitu. Dva najbolja tima iz svake grupe će se kvalifikovati za nokaut fazu od 21. do 26. novembra u Malagi.

Španija će igrati sa Srbijom, Češkom i Južnom Korejom u Grupi C u Valensiji.