Bivša zvezda Liverpula Filip Kutinjo prelazi u katarski tim Al Duhail

Bivša zvezda Liverpula Filip Kutinjo prelazi u katarski tim Al Duhail

Nakon perioda sa nekim od najvećih evropskih fudbalskih klubova, Filip Kutinjo se u petak pridružio katarskom timu Al Duhail na sezonskoj pozajmici iz Aston Vile, piše AP.

Potez bivšeg plejmejkera ​​Liverpula, Barselone, Minhenskog Bajerna i Intera usledio je nakon što je veliki broj najvećih zvezda ovog sporta namamljen u unosnu ligu Saudijske Arabije.

Al Duhail je opisao brazilskog reprezentativca kao „veliku prednost“ nakon što je potvrdio njegov dolazak.

31-godišnji Kutinjo je bio rekordan potpis za Barselonu kada se pridružio katalonskom klubu u ugovoru vrednom do 160 miliona evra (tada 192 miliona dolara) 2018.

Ali njegovo vreme na Nou Kampu nije išlo po planu jer su zbog problema sa povredama nije ispunio očekivanja i doveli do pozajmica u Bajernu i Vili. On se pridružio Vili u trajnom ugovoru prošle godine, ali izgleda da nije bio deo planova menadžera Unaija Emerija ove sezone nakon što je odigrao samo dva nastupa kao zamene.

Za Vilu je odigrao 43 utakmice i postigao šest golova.

Kutinjo je prešao u Liverpul iz Intera 2013. godine, a novac zarađen od njegovog prelaska u Barselonu odigrao je veliku ulogu u rekonstrukciji Jirgena Klopa u kojoj je klub iz Merzisajda osvojio Ligu šampiona i Premijer ligu u narednim godinama.

Al Duhail je prošle sezone osvojio ligu Katara i nada se da će Coutinhoov dolazak povećati njegove šanse za trijumf u Azijskoj Ligi šampiona.

Katar je prošle godine bio domaćin Svetskog prvenstva za muškarce, ali od tada se Saudijska Arabija etablirala kao elektrana svetskog fudbala.

Kristijano Ronaldo, Nejmar, Karim Benzema i Sadio Mane bili su među imenima koja su se plasirala u saudijsku ligu, koja je potrošila preko milijardu dolara na potpise tokom poslednjeg prelaznog roka.