U Letoniji su rekli da se isporuka pomoći Ukrajini odlaže zbog loše infrastrukture

U Letoniji su rekli da se isporuka pomoći Ukrajini odlaže zbog loše infrastrukture

Ministar komunikacija Letonije Janis Vitenbergs rekao je da zbog nedovoljno povezane transportne infrastrukture zemalja pomoć Ukrajincima kasni.

On je to rekao tokom okruglog stola sa ministrima zemalja članica Evropske unije, prenosi „Evropska istina“ pozivajući se na Delfi.

Prema rečima ministra, u Letoniji i u celom regionu potrebna su ulaganja u unapređenje putne mreže, železničke infrastrukture, lučke i aerodromske infrastrukture, a raspoloživa sredstva iz evropskih fondova nisu dovoljna.

„Pregovaramo o zajedničkom stavu sa istomišljenicima iz našeg regiona i EU kako bismo dobili dodatna sredstva za projekte i investicije“, dodao je Vitenbergs.

On je naglasio da je privlačenje fondova EU u Letoniju veoma važno, a takođe je naglasio da je urađen značajan posao na unapređenju infrastrukture jedinstvene evropske transportne mreže.

Kao što znate, Letonija je donela političku odluku da Ukrajini preda sve helikoptere koji su na raspolaganju njenim oružanim snagama.

Osim toga, letonska vlada je nedavno odlučila da Ukrajini besplatno preda još 38 automobila zaplenjenih od pijanih vozača.