Novak protiv Hrvata Goja nastavlja pohod na četvrtu titulu na Ju-Es openu

Novak protiv Hrvata Goja nastavlja pohod na četvrtu titulu na Ju-Es openu

Novak Đoković protiv Borne Goja igra meč četvrtog kola na Ju-Es openu. Najbolji srpski teniser „preživeo“ je duel sa zemljakom Laslom Đereom, a sada ga očekuje još jedan balkanski obračun u Njujorku. Meč se igra na stadionu „Artur Eš“ u noći između nedelje i ponedeljka (oko 1.00 posle ponoći).

Posle dva laka trijumfa u prva dva kola Ju-Es opena, Novak Đoković pošteno se namučio u duelu sa zemljakom Laslom Đereom, ali je posle preokreta ipak stigao do osmine finala poslednjeg grend slema u sezoni.

Pred Novakom je borba za četvrtfinale sa zanimljivim protivnikom – Bornom Gojom iz Hrvatske.

Trenutno 105. igrač na ATP listi u Njujorku igra tenis karijere, a u prva tri kola nije izgubio nijedan set – redom su padali Bolivijac Ugo Delijen, Amerikanac Makenzi Makdonald i Čeh Jirži Veseli.

Ako se tome doda da je Gojo uspešno prebrodio tri kola kvalifikacija (u prvom eliminisao Hamada Međedovića), jasno je da se hrvatski teniser nalazi u odličnoj formi pred duel sa najboljim teniserom u istoriji.

Ipak, na Novakovoj strani je kvalitet, iskustvo i želja da se novom grend slem titulom po ko zna koji put zlatnim slovima upiše u istoriju „belog sporta“.

Đoković želi 24. grend slem trofej u karijeri, kako bi se na večnoj rang-listi osvajača „teniskih gralova“ na prvom mestu izjednačio sa Margaret Kort.