Sabalenka je sravnila Francuskinju Burel i plasirala se u četvrto kolo US Opena

Sabalenka je sravnila Francuskinju Burel i plasirala se u četvrto kolo US Opena

Istorija se ponovila kada je drugi nosilac Belorusije Arina Sabalenka pobedila Francuskinju Klaru Burel sa 6-1 6-1 u trećem kolu Ju-Es opena u subotu, čime je na dominantan način okončana kampanja u Njujorku.

Sabalenka je odbacila Burela u trećem kolu pre godinu dana i još jednom pobednik Australijan opena nije bio uskraćen pošto je otpustila 22 pobednika u žustroj jednosatnoj aferi na stadionu Louis Armstrong.

Višegodišnji glavni takmičar Sabalenka je od samog početka demoralisao svoju protivnicu, pobedivši u prvih pet uzastopnih gemova u prvom setu, gde se nikada nije suočila sa brejkom.

Burel je dala neke znake života kada je odbranila par brejk lopti u prvom gemu drugog seta, ali je Sabalenka brzo preuzela kontrolu.

Polufinalista u Njujorku poslednje dve godine, Sabalenka se suočila sa jedinom brejk loptom na meču u šestom gemu drugog seta, ali je ugasila Burelove šanse dobro postavljenim drop šotom.

Burel je frustrirano bacila reket na zemlju nakon što je poslala forhend šut u poslednjem gemu drugog seta, pre nego što je Sabalenka brejkerom iz bekhenda brejknula svoj servis za meč.

Sabalenka će sledeće igrati sa pobednicom meča trećeg kola između 13. nosioca Darije Kasatkine i belgijske kvalifikantke Grit Minen.