„Srbija protiv nasilja“ osamnaesti put u Beogradu – tema protesta obrazovanje i vladavina prava

„Srbija protiv nasilja“ osamnaesti put u Beogradu – tema protesta obrazovanje i vladavina prava

Protest „Srbija protiv nasilja“ održava se večeras osamnaesti put u Beogradu. Tema protesta su obrazovanje i vladavina prava. Građani se od 19 časova okupljaju ispred Doma Narodne skupštine, odakle će, prema najavi, krenuti u protestnu šetnju do sedišta ministarstava prosvete i pravde u Nemanjinoj ulici.

Građani se večeras u Beogradu od 19.00 okupljaju osamnaesti put na protestu „Srbija protiv nasilja“, koji organizuje deo opozicije.

Protest će početi ispred Skupštine Srbije, odakle će okupljeni, prema najavi organizatora, krenuti u protestnu šetnju ulicama Kneza Miloša i Kralja Milana da Trga Slavija, potom do sedišta ministarstava prosvete i pravde u Nemanjinoj, gde će protest biti završen.

Od ranije poznati zahtevi protesta su momentalna smena svih članova REM-a, hitno ukidanje rijaliti programa i emisija koje promovišu nemoral i nasilje na televizijama sa nacionalnom frekvencijom, zabrana štampanih medija koji svojim sadržajem promovišu nasilje, agresiju i krše novinarski kodeks.

Takođe, traže smenu rukovodstva RTS-a zbog, kako su rekli, emitovanja programa koji afirmišu nasilje, kriminal i agresiju.

Zahtevaju i oduzimanje nacionalne frekvencije Pinku i Hepiju zbog, kako navode, kršenja zakona i promocije nasilja, agresije i nemorala.

Među zahtevima su smena ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i šefa Bezbednosno-informativne agencije Aleksandra Vulina.