Zelenski: Ukrajina će dobiti oklopna vozila za spasavanje

Zelenski: Ukrajina će dobiti oklopna vozila za spasavanje

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski rekao je da je postignut dogovor sa stranim partnerima o snabdevanju oklopnih vozila za medevaciona vozila na prve linije fronta.

„Važna vest za prvu liniju fronta: dogovoreno je da se Ukrajini isporuči velika serija oklopnih vozila za medevacionu pomoć. O tome su mi pričali vojnici kada smo posetili borbene brigade. Ministarstvo odbrane je danas dostavilo izveštaj“, rekao je on.

Pored toga, na današnjim konferencijskim pozivima stizali su obaveštajni izveštaji – od odbrambenih obaveštajaca GUR-a i strane obaveštajne službe – o planovima osvajača. „Njihovi planovi su beznadežni“, dodao je Zelenski.

Takođe, predsednik je govorio o radnom sastanku koji je održao u okviru priprema za međunarodne događaje sledeće nedelje. „Biće važnih stvari. Važni pregovori za Ukrajinu“, rekao je on

Završavajući obraćanje, predsednik se zahvalio svima „koji se bore i rade za Ukrajinu“.

„Posebno treba da pomenem 47. zasebnu mehanizovanu brigadu – hvala vam na napredovanju; vojnici naše 44. artiljerijske brigade – hvala vam na preciznim udarima!“, rekao je on.