Đoković trijumfuje nad Zapata Miralesom i plasira se u treće kolo na US Openu

Đoković trijumfuje nad Zapata Miralesom i plasira se u treće kolo na US Openu

Novak Đoković, srpska teniska senzacija, savladao je početne izazove kako bi obezbedio ubedljivu pobedu nad Špancem Bernabe Zapata Miralesom na Otvorenom Prvenstvu SAD-a. Meč, koji se odigrao u sredu, svedočio je majstorskoj igri Đokovića dok je pobedio protivnika rezultatom 6-4, 6-1, 6-1, čime je obezbedio svoje mesto u trećem kolu turnira i održao nade za obaranje rekorda od 24. Grend slem titule.

U odstupanju od svojih uobičajenih noćnih pojava pod svetlima Njujorka, Đoković je pokazao svoju sposobnost prilagođavanja sparnim uslovima sredine avgusta tokom podnevnih sati. Vešto je savladao izazove koje je postavila intenzivna vrućina, demonstrirajući svoju veštinu sa impresivnih 35 vinera. Ova izuzetna izvedba otvorila je put za budući susret sa sunarodnikom Laslom Đereom u trećem kolu.

Reflektujući na meč, Đoković je priznao zahtevne uslove, posebno tokom prvog seta. „Bio je to težak meč, posebno tokom prvog seta usled uslova,“ primetio je. Takođe je napomenuo da se kako je sunce postepeno ustupalo mesto kasno popodnevnoj senci na terenu, uspeo da pronađe svoj ritam i podigne svoju igru.

Đokovićeva borba ka pobedi nije bila bez početnih prepreka. Prvi set je bio tesna borba, sa samo nekoliko neiznuđenih grešaka koje su razdvajale Đokovića od njegovog nesejanog protivnika. Uprkos suočavanju sa izazovima kao što su netačni servisi u prvom setu, Đokovićeva iskustva i taktička igra omogućile su mu da iskoristi ključnu šansu za brejk u četvrtom gemu.

Španski igrač Zapata Mirales je pokazao trenutke frustracije u drugom setu, primetno šutirajući loptu od besa nakon loše izvedenog udarca preko glave. Đoković je iskoristio ovu koncentracionu slabost, obezbeđujući brejkove u trećem i petom gemu. Sedmi gem je doneo Zapata Miralesov dvostruki servis greške i nespretnu grešku, doprinoseći Đokovićevom prednosti.

Poslednji set je video Đokovića kako pokazuje i svoju istrajnost i ranjivost. Vešto je odbranio četiri brejk lopte, čak preživevši pad i kratki trenutak povrede u trećem gemu. Međutim, njegov nepokolebljiv duh je prevladao kako je osvojio pobedu, osvojivši poslednjih pet gemova i završivši meč sa pobedonosnim forhend vinera.

Uprkos trenutnom spoticanju, Đokovićeva odlučnost i fokus su zasijali, čime je učvrstio svoj ugled kao teniska legenda. Svojom povratkom na prvo mesto svetskog ranga nakon turnira, Đoković je spreman da nastavi svoje izvanredno putovanje u potrazi za teniskom istorijom. Važno je napomenuti da je već prethodno pobedio svog narednog protivnika, Lasla Đerea, u njihovom jedinom susretu u Beogradu prošle godine.

Dok se Otvoreno prvenstvo SAD-a nastavlja, svi pogledi ostaju uprti u Đokovića dok nastoji da još dublje ureže svoje ime u anale Grend slem slave.