Tramp podiže rekordnu sumu nakon hapšenja

Tramp podiže rekordnu sumu nakon hapšenja

Nedavni snimak Donalda Trampa, koji je već postao ikona među njegovim pristalicama, takođe je pomogao njegovoj kampanji da prikupi rekordnu sumu, navodi Politico. Lider republikanaca suočava se sa mnoštvom optužbi i predao se u četvrtak u zatvoru okruga Fulton u Atlanti, Džordžija.

U subotu je izdanje izvestilo da je bivši predsednik prikupio oko 7,1 milion dolara otkako su ga vlasti snimile.

Politiko je citirao anonimni izvor koji je rekao da je Trampova kampanja samo u petak zaradila 4,18 miliona dolara – što je njegov najveći iznos do sada u 24 sata.

Ubrzo nakon što je kancelarija šerifa okruga Fulton objavila snimak, bivši predsednikov sin Donald Tramp mlađi objavio je da je lansirao liniju robe sa slikom i sloganom „NIKAD SE PREDAJ!”.

U objavi na Ks (bivši Tviter) rekao je da će sav prihod od prodaje majica, šoljica i postera ići u Fond za pravnu odbranu „za borbu protiv tiranije i ludila koje vidimo pred nama“.

U četvrtak uveče, republikanski favorit je objavio svoj tvit na Ks – svoj prvi od 2021. – usmeravajući pristalice na svoju veb stranicu. Na njegovoj odredišnoj stranici nalazi se snimak i traži od posetilaca da „daju doprinos izbacivanju Krivog Džoa Bajdena iz Bele kuće i SPASI AMERIKU tokom ovog mračnog poglavlja u istoriji naše nacije“.

Nakon što je optužen za više optužbi u vezi sa njegovim navodnim pokušajima da poništi rezultate predsedničkih izbora 2020. godine, on je zatim pušten uz kauciju od 200.000 dolara.

Tramp je prvi bivši ili aktuelni predsednik SAD kome je policijska slika snimljena.

Ranije ovog meseca, okružni tužilac u Fultonu Fani Vilis otkrila je optužnicu od 41 tačke protiv bivšeg predsednika i 18 njegovih saradnika.

Tramp je optužen za kršenje gruzijskih zakona o organizovanom kriminalu, kao i za zaveru radi mešanja u izbore, krivokletstvo, navođenje javnog zvaničnika da prekrši zakletvu i druge prekršaje.

Ovo je četvrta krivična optužnica sa kojom se suočava 45. predsednik SAD od početka godine.

Federalni tužioci su ga već ošamarili po desetinama tačaka krivičnih dela, navodeći da je planirao da se umeša u izbore 2020., da je pogrešno rukovao poverljivim dokumentima nakon što je napustio Belu kuću 2021. i da je uplaćivao novac porno glumici Stormi Danijels tokom predizborne kampanje 2016.

Tramp je više puta negirao bilo kakvu nepravdu i opisao optužbe kao politički motivisan lov na veštice osmišljen da ga spreči da se kandiduje za predsednika 2024.