Zelenski: Ruski udari na izvoz žitarica su udari po globalnu bezbednost

Zelenski: Ruski udari na izvoz žitarica su udari po globalnu bezbednost

Napori Rusije da uništi izvoz žitarica u crnomorski region su udari po globalnu bezbednost, sa ciljem da izazovu krize u različitim regionima planete, rekao je predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski u svom video obraćanju, prenosi Ukrinform.

On je napomenuo da se u petak u Kijevu sastao sa ministrom spoljnih poslova Turske Hakanom Fidanom, istakavši da je to važan sastanak.

„Ovo je i bezbednosna komponenta, i naš zajednički diplomatski rad, i fundamentalne humanitarne stvari koje radimo zajedno. Posebno, to je oslobađanje naših ljudi iz ruskog zarobljeništva. Razgovarali smo o situaciji koja je nastala zbog podlih ruskih napada. o izvozu žitarica u crnomorski region. Očigledno je da se radi o napadima na globalnu bezbednost. Namenjeni da izazovu krize u različitim regionima planete“, naglasio je Zelenski.

Prema rečima predsednika, Ukrajina zajedno sa Turskom može korak po korak da povrati bezbednost, što se već mnogo puta dešavalo.

„Verujem da ćemo zajedno učiniti još više“, rekao je Zelenski.

Kako je saopšteno, predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski sastao se u Kijevu sa ministrom spoljnih poslova Turske Hakanom Fidanom.