Vučić i Milatović o unapređenju odnosa: Uskoro ambasador Srbije u Podgorici

Vučić i Milatović o unapređenju odnosa: Uskoro ambasador Srbije u Podgorici

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i njegov crnogorski kolega Jakov Milatović imali su u Atini „otvoren i sadržajan razgovor“, napisao je na Tviteru Milatović. I Vučić je na svom Instagram nalogu napisao da je imao „veoma dobar razgovor sa Jakovom Milatovićem o napretku u odnosima između Srbije i Crne Gore.

Kako je naveo Milatović, Vučić ga je informisao da će ubrzo predložiti ambasadora Srbije u Crnoj Gori, kao i da rade na unapređenju odnosa.

Takođe, Srbija i Crna Gora će pronaći, kako je kazao Milatović, „održivo rešenje za otplatu duga Instituta Igalo, gde bi jedan deo bio umanjen za iznos duga stare devizne štednje Srbije prema Crnoj Gori, u skladu sa dogovorom ministara finansija“.

„Predložio sam da glavni deo duga bude otplaćen kroz lečenje građana Srbije u Institutu, o čemu će detaljnije razgovarati resorni ministri“, naveo je Milatović.

Vučić se nalazi u poseti Atini, gde je sinoć grčki premijer Kirijakos Micotakis organizovao neformalnu večeru za lidere regiona.

Na sastanku, koji je održan u vili Maksimos, razgovaralo se o proširenju i evropskoj budućnosti regiona, kao i o energetskoj bezbednosti na Balkanu i u jugoistočnoj Evropi.

Na večeri su, pored Vučića, bili prisutni predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen, predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel, kao i predsednik Crne Gore Jakov Milatović, premijer Severne Makedonije Dimitar Kovačeski, predsednica Ministarskog saveta Bosne i Hercegovine Borjana Krišto i premijer Kosova Aljbin Kurti, premijer Hrvatske Andrej Plenković, predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski i drugi.