Kuleba: Ukrajina ne oseća pritisak Zapada tokom ofanzive

Kuleba: Ukrajina ne oseća pritisak Zapada tokom ofanzive

Ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitro Kuleba rekao je da je cilj Kijeva da oslobodi celu teritoriju koju su zauzele ruske trupe.

Odgovarajući na pitanje da li je Ukrajina pod pritiskom svojih zapadnih saveznika, koji su pružili značajnu vojnu pomoć u cilju bržeg napredovanja na frontu, šef MIP-a je rekao da Kijev to „ne oseća“, iako je priznao „da povećanje glasova komentatora i eksperata u javnom prostoru“, koji raspravljaju o stopi uspeha Ukrajine tokom ofanzive.

Prema njegovim rečima, „lako je reći da želite da stvari budu brže kada niste tu”.

Naš cilj je pobeda, pobeda u vidu oslobođenja naših teritorija u granicama 1991. godine. I ne zanima nas koliko će to trajati“, naglasio je Kuleba.

Šef spoljnopolitičkog resora je takođe pojasnio da „sve dok ukrajinski narod deli ovaj cilj, ukrajinska vlada će se kretati rame uz rame sa svojim narodom“.

„Istina je da dok ne pobedimo, treba nam još, treba da idemo napred, jer rat je realnost i u ovoj realnosti treba da pobedimo. Nema drugog puta“, rezimirao je Kuleba.

Prethodno je Pentagon saopštio da su Oružane snage napravile čudo oteravši Ruse u odbranu.

Podsetimo, Ministarstvo odbrane Sjedinjenih Američkih Država beleži napredovanje Oružanih snaga Ukrajine tokom kontraofanzive, ali predviđa da će to biti teška i duga borba.