Senzacionalne pobede: Lajović, Medvedev i Cicipas briljiraju

Senzacionalne pobede: Lajović, Medvedev i Cicipas briljiraju

U iznenađujućem preokretu, srpski igrač Dušan Lajović nadigrao je šestog tenisera sveta, Jannika Sinnera, rezultatom 6-4, 7-6(4), kako bi se plasirao u treće kolo turnira u Sinsinatiju u sredu. U međuvremenu, Daniil Medvedev je demonstrirao svoju dominaciju pobedivši Lorenca Musettija iz Italije sa rezultatom 6-3, 6-2, dok je Stefanos Cicipas ostvario pobedu protiv Amerikanca Bena Sheltona.

Lajović, rangiran 66. na svetu, pokazao je svoje samopouzdanje sa 20 impresivnih pobedničkih udaraca, obeležavajući svoju četvrtu pobedu nad igračem iz top 10 ove godine. Njegov sledeći izazov biće Amerikanac Taylor Fritz, koji je ubedljivo savladao Lorenca Sonega iz Italije sa rezultatom 6-4, 7-6(1).

Iako je nedavno osvojio svoju prvu Masters 1000 titulu u Torontu, Sinner nije uspeo da održi svoj momentum. Nije iskoristio nijednu od pet prilika za brejk tokom meča.

„Svestan sam da će ovaj meč biti težak, s obzirom na odličnu formu i samopouzdanje mog protivnika. Takvi igrači često se ističu u ključnim trenucima“, priznao je Lajović.

Lajović je uspeo da iskoristi svoju jedinu priliku za brejk u sedmom gemu prvog seta koji je izvanredno izveo. Drugi set video je kako održava momentum i na kraju ostvaruje pobedu u taj-brejku.

Bivši šampion Medvedev, koji je prethodno pobedio Musettija na turniru u Kanadi pre nego što je stigao do četvrtfinala, još jednom je demonstrirao svoju veštinu. Uspelo mu je da dva puta oduzme servis Italijanu u oba seta, komandujući mečem i osvojivši impresivnih 82% poena na prvi servis za brzu pobedu od 77 minuta.

Osvrćući se na svoj nastup, Medvedev je podelio: „Iako smo obojica pravili povremene greške i duple servis greške, uspeo sam da budem nešto superiorniji u ključnim trenucima. Moj nastup se postepeno poboljšavao tokom meča, što je ohrabrujuće kako se pripremam za sledeći krug.“

Iako je imao nesiguran početak gde nije uspeo da zadrži svoj servis u prvom gemu, Medvedev je brzo reagovao, ostvarivši brejk bez izgubljenog poena i još jedan u osmom gemu kako bi osvojio prvi set. U drugom setu, Musetti se borio, oporavivši se nakon 0-40 zaostatka i zadržavajući vođstvo od 2-1. Međutim, Medvedev je odgovorio besprekornim servis gemom i iskoristio je dve naredne prilike za brejk Musettijevog servisa, na kraju ostvarivši pobedu.

U tesnom meču, finalista Australijan Opena, Cicipas, izašao je kao pobednik protiv Sheltona, osvojivši pobedu rezultatom 7-6(3), 7-6(2). Cicipas, koji je izgubio samo tri poena na prvom servisu, sada je usmerio svoj fokus na meč protiv Poljaka Huberta Hurkacza, koji je okončao odbranu titule Borni Ćoriću.

Osvrćući se na meč, Cicipas je primetio: „Danas nismo imali puno dugih razmena, što je otežalo uspostavljanje ritma. Pokazao je moćne servise i pružio mi je malo prilika, što me je nateralo da budem strpljiv i iskoristim svoje šanse.“

Dok se dešava akcija na turniru u Sinsinatiju, raste uzbuđenje za noćni meč Novaka Đokovića protiv Španca Alehandra Davidoviča Fokine. Đoković teži da se izjednači sa istorijskim rekordom Margaret Court od 24 osvojene Grend slem titule osvajanjem pobede na Otvorenom prvenstvu SAD-a.