Musk otkriva novu lokaciju za predloženu borbu u kavezu sa Zakerbergom

Musk otkriva novu lokaciju za predloženu borbu u kavezu sa Zakerbergom

Ilon Mask je tvrdio da će se njegova potencijalna borba protiv osnivača Fejsbuka Marka Zakerberga održati na istorijskoj lokaciji u italijanskoj prestonici Rimu.

Italijanski premijer Đorđa Meloni i ministar kulture Đenaro Sanđulijano „dogovorili su se o epskoj lokaciji“ za meč, napisao je Mask na Tviteru u petak.

Prema milijarderu, „sve u kadru kamere biće drevni Rim, dakle ništa moderno“. On je ovu najavu pratio tvitom od jedne reči na kome je pisalo „Gladijator“, u onome što je izgledalo kao referenca na kultni rimski Koloseum.

Amfiteatar datira iz prvog veka nove ere i bio je domaćin vekovima gladijatorskih spektakla.

Prema Musku, prebijanjem milijardera i milijardera će upravljati njegova i Zakerbergova dobrotvorna fondacija, umesto da vode MMA promociju UFC-a, kao što je prvobitno predloženo. Musk je takođe rekao da će se prenositi uživo i na njegovoj i na Zakerbergovoj platformi, Ks (bivši Tviter) i Meta, dok će prihodi navodno ići u dobrotvorne svrhe veterana.

Na Metinoj platformi Threads sličnoj Tvitteru, Zakerberg je prvobitno odgovorio na Muskovu najavu da će Ks uživo prenositi događaj tako što je snajperio: „Zar ne bi trebalo da koristimo pouzdaniju platformu koja zapravo može da prikupi novac u dobrotvorne svrhe?“

Maskov plan da rebrendira Ks kao moćnu elektranu za striming uživo nije uspeo da se pokrene u maju kada je objava uživo kandidature guvernera Floride Rona DeSantisa za republikansku predsedničku nominaciju bila opterećena tehničkim greškama. Musk je pokušao da otkloni probleme kao rezultat „napregnutih“ servera, iako ih je slušalo manje od pola miliona ljudi.

Musk je prvobitno izazvao Zakerberga na meč u kavezu – dodajući kvalifikator „lol“ – u junu nakon što ga je pratilac podsetio da je Facebook milijarder obučeni borilački vešt. Musk, koji je kupio Tviter prošle godine sa ciljem da ga transformiše u „aplikaciju za sve“ na liniji kineskog VeChat-a, tvrdio je da svet pada „isključivo pod Zuckovim palcem bez drugih opcija“.

Zakerberg je šokirao mnoge – možda uključujući Maska – pristankom na borbu, pa čak i nastojanjem da se održi što pre, optužujući Teslinog tajkuna da nije ozbiljan.