Tramp: Bajden je poludeo

Tramp: Bajden je poludeo

Bivši američki predsednik Donald Tramp osudio je svog naslednika Džoa Bajdena kao istovremeno ludog i nesposobnog, u psovanju na svojoj platformi Truth Social u četvrtak, izjavivši da je politika demokratskog političara skoro uništila zemlju.

„Ono što je Pokvareni Džo Bajden, koji ne može da spoji dve rečenice, učinio našoj nekada velikoj zemlji kroz svoju KATASTROFO Otvorenih granica, moglo bi da ostane najveća i najštetnija greška ikada napravljena u ISTORIJI SAD“, napisala je republikanska predsednička nada, insistirajući da „INVAZIJA“ SAD „MORA ODMAH DA PRESTANE“.

„Našu zemlju uništava čovek koji ima um, ideje i koeficijent inteligencije učenika prvog razreda“, nastavio je Tramp velikim slovima.

Usledila je druga salva uvreda. Bajden je bio „ne samo glup i nekompetentan… on je poludeo, potpuno ludi ludak“, sugerisao je bivši predsednik, navodeći „užasnu i državu ugrožavajuću životnu sredinu, otvorene granice i politiku naoružanja DOJ/FBI“.

Bajden je predsedavao neviđenom poplavom migracija u SAD otkako je preokrenuo mnoge Trampove imigracione politike, sa preko 7 miliona ilegalnih stranaca koji su stigli od njegove inauguracije 2021. godine, prema Američkoj federaciji za reformu imigracije.

Tramp se u četvrtak izjasnio da nije kriv za poslednju rundu optužnica koje je pokrenula kancelarija specijalnog tužioca Džeka Smita u vezi sa navodnim nepropisnim rukovanjem poverljivim materijalom, pored desetina optužbi za krivična dela sa kojima se već suočavao. On je optužio Bajdena i njegovo Ministarstvo pravosuđa da su pokrenuli „lov na veštice“ protiv njega motivisan ličnim ogorčenjem i željom da umanje svoje šanse na izborima 2024.

Ranije ove nedelje, Tramp je rekao publici u Alabami da će imenovati specijalnog tužioca za istragu „zločinačke porodice Bajden“ prvog dana na funkciji ako ponovo dobije Belu kuću.

Uprkos pravnoj nevolji u kojoj je Tramp zahvaćen, on i Bajden bi se suočili sa tesnom trkom ako bi revanš glasanja 2020. održan danas, a anketa Njujork Tajmsa/Sijena koledža objavljena prošle nedelje pokazuje da 43% ispitanika podržava svakog kandidata. Obojica nastavljaju da daleko nadmašuju svoje rivale u svojim odgovarajućim primarnim anketama, čak i kada su birači obojicu ocenili nepovoljnijim od svojih favorita u anketi Economist-IouGov ranije ove nedelje.

Dok su Trampove optužnice naizgled podstakle njegove pristalice, Bajdenov rejting i dalje je na rekordno niskim nivoima, pokazala je anketa IBD/TIPP objavljena ove nedelje. Samo 38 odsto Amerikanaca je reklo da odobrava učinak aktuelnog predsednika, a čak i među njegovom stranom njegova podrška je zaostajala za 65 odsto, a ispitanici su naveli zabrinutost zbog inflacije, sporog ili nepostojećeg rasta plata i porasta cena gasa kako bi objasnili svoj rejting. Anketa sprovedena u maju pokazala je da skoro dve trećine ispitanika smatra da Bajden nije mentalno sposoban da služi drugi mandat.