AMD predviđa prihode za treći kvartal ispod procena

AMD predviđa prihode za treći kvartal ispod procena

Advanced Micro Devices (AMD) prognozira prihod u trećem kvartalu ispod tržišnih očekivanja u utorak, pogođen usporavanjem potrošnje računarstva u oblaku, prenosi Rojters.

Veliki igrači u oblaku kao što su Microsoft i Gugl planiraju da povećaju potrošnju na data centre u drugoj polovini godine i ta potrošnja će se okrenuti ka AI čipovima i infrastrukturi, kažu analitičari.

Iako je AMD najavio svog konkurenta lideru na tržištu Nvidijinim AI čipovima, oni će se pojaviti na tržištu tek u četvrtom kvartalu ove godine.

Međutim, pad isporuka računara je umeren i potražnja je počela da pokazuje znake poboljšanja.

„Gledajući u trećem kvartalu, očekujemo da će prihodi našeg Data centra i segmenta klijenata rasti za dvocifreni procenat uzastopno podstaknuti povećanjem potražnje za našim EPIC i Rizen procesorima, delimično nadoknađenim padom segmenta za igre i ugrađene uređaje,“ saopštio je AMD finansijski poglavica Liza Su.

Kompanija je prognozirala prihod u tekućem kvartalu od oko 5,7 milijardi dolara, plus ili minus 300 miliona dolara. Analitičari koje je anketirao Refinitiv očekuju prihod od 5,82 milijarde dolara.