Osmogodišnjak preživeo napad pume u nacionalnom parku države Vašington

Osmogodišnjak preživeo napad pume u nacionalnom parku države Vašington

Osmogodišnje dete preživelo je napad pume sa lakšim povredama tokom kampovanja u Olimpijskom nacionalnom parku u državi Vašington tokom vikenda.

„Puma je nehajno odustala od napada nakon što ju je majka deteta vikala i vrištala“, navodi se u saopštenju Službe Nacionalnog parka. Nakon procene od strane osoblja parka, dete, koje nije identifikovano, otišlo je u bolnicu na dalju procenu.

Rendžeri su zatvorili kamp i okolna područja nakon subotnjeg napada. Policija u parku i stručnjaci za pume počeli su da traže životinju u nedelju na jezeru Anđeles. Ako se pronađe, puma će biti eutanazirana i zvaničnici se nadaju da će obdukcija dati tragove zašto je napala.

Pume se retko viđaju, a napadi na ljude su izuzetno retki, rekli su zvaničnici parka. Smrtonosno uklanjanje pume je u skladu sa protokolom parka za posmatranje divljih životinja, interakcije i napade.

Ceo park od 1.562 kvadratnih milja (4.045 kvadratnih kilometara) koji se nalazi oko 60 milja (97 kilometara) istočno od Sijetla smatra se teritorijom pume.