Petković: Komunistička partija Kine predstavlja inspiraciju

Petković: Komunistička partija Kine predstavlja inspiraciju

Delegacija Srpske napredne stranke koju predvode članovi Predsedništva SNS Petar Petković i Damir Zobenica, sa još 18 stranačkih kolega, boravi u višednevnoj poseti Narodnoj Republici Kini.

Delegacija Srpske napredne stranke danas je posetila Muzej istorije Komunističke partije Kine u Pekingu, navodi se na sajtu SNS-a.

Nakon obilaska Muzeja, Petković je posebno istakao da Srpska napredna stranka ima veliku čast da sarađuje sa Komunističkom partijom Kine koja je postala „najsnažnija i najbrojnija politička organizacija na svetu“.

„Komunistička partija Kine predstavlja inspiraciju, ne samo za kineski narod, već i za čitavo čovečanstvo. Snaga Komunističke partije Kine, koja je pod mudrim rukovodstvom generalnog sekretara Si Đinpinga pokrenula veliku obnovu i ubrzani ekonomski razvoj Kine, direktno doprinosi i globalnom razvoju čitavog sveta koji treba da teži izgradnji zajednice za budućnost čovečanstva“, istakao je Petković.

Njegov stranački kolega Damir Zobenica nakon obilaska ove institucije, izrazio je nadu u još snažnije razvijanje prijateljstva Srbije i Narodne Republike Kine.

„Izuzetna čast mi je učinjena što sam danas mogao da posetim fenomenalni muzej Komunističke partije Kine. Video sam nastojanje i razvoj ne samo Komunističke partije Kine, već i čitave Narodne Republike Kine. U nadi da će se u budućnosti još jače razvijati Narodna Republika Kina, želim isto tako da se razvija i čelično prijateljstvo Srbije i Narodne Republike Kine“, naveo je Zobenica.