Vučić: U 2023. otvaramo stotine kilometara auto-puteva

Vučić: U 2023. otvaramo stotine kilometara auto-puteva

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, zajedno sa ambasadorom EU u Srbiji Emanuelom Žiofreom, ministrima i predstavnicima javnih preduzeća krenuo u obilazak prve deonice auto-puta dužine pet i po kilometra.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će auto-put Niš-Merdare biti spas za Toplički kraj i da je od velike važnosti za Prokuplje, Blace i Kuršumliju.

Dodao je da čak i poluprofilni put pokazuje koliko Srbija može da bude uspešnija.

„Ovo je i poziv za investitore jer se gradi poslovna zona u Prokuplju, u Kuršumliji postoje tri banje, vojska, ali je potrebno još investitora. U opštini Blace smo otvorili još jedan pogon. Put Belonjin-Blace je nov asfalt urađen da izgleda kao Švajcarska“, rekao je Vučić.

„Srbija želi da vidi gotov auto-put, svi hoće veće plate i penzije, a niko neće da gradi puteve. Ovaj put košta 1,2 milijardi evra i više“, rekao je Vučić.

Poručio je da Srbija ove godine otvara stotine kilometara auto-puteva.

U pitanju su milijarde evra, u velikoj meri pomaže nam EU, ali najvećim delom je to zasnovano na finansijskoj stabilnosti naše zemlje, kaže Vučić.

Prethodno, on je prisustvovao prezentaciji auto-puta zajedno sa šefom delegacije EU Emanuelom Žiofreom kome je rekao da je oko 2005. godine sve bilo totalno urušeno i da sve mora da se popravi.