Ženska fudbalska reprezentacija Novog Zelanda evakuisana zbog požara u hotelu

Ženska fudbalska reprezentacija Novog Zelanda evakuisana zbog požara u hotelu

Ženska reprezentacija Novog Zelanda na Svetskom prvenstvu morala je da bude evakuisana iz hotela u centru grada u subotu uveče nakon što je izbilo nekoliko manjih požara.

Policija Novog Zelanda optužila je 34-godišnjeg muškarca za provalu i podmetanje požara i saopštila da će se u ponedeljak pojaviti pred okružnim sudom u Oklandu.

Bio je to drugi bezbednosni incident u roku od tri dana na Svetskom prvenstvu, nakon kobne pucnjave u blizini hotelskih hotela prvog jutra turnira.

Oko 19:45 po lokalnom vremenu u subotu, Football Ferns su nakratko evakuisani iz hotela Pulman nakon što je prijavljen požar. Svi igrači su bili sigurni i položeni, saopštio je tim.

Četiri osobe su tretirane zbog udisanja dima, navodi list Nev Zealand Herald. U hotelu je pronađeno nekoliko manjih požara za koje su vatrogasne službe utvrdile da su sumnjive.

Nije jasno da li je incident povezan sa Svetskim prvenstvom.

Novi Zeland je zajedno sa Australijom domaćin Svetskog prvenstva za žene. Ujutro na otvaranju utakmice Novog Zelanda u Eden Parku u Oklandu u četvrtak, naoružani napadač je otvorio vatru na gradilištu u centru Oklanda, ubivši dve osobe. Napadač je preminuo nakon pucnjave sa policijom. Pet osoba je ranjeno.

Pre nego što je Novi Zeland pobedio Norvešku sa 1:0, održan je minut ćutanja za stradale.

Reprezentacija Novog Zelanda nastavlja grupnu igru na turniru u utorak utakmicom protiv Filipina u Velingtonu.