Hrvatska je pobedila Španiju u Hopman kupu i u finalu rezervisala meč protiv Švajcarske

Hrvatska je pobedila Španiju u Hopman kupu i u finalu rezervisala meč protiv Švajcarske

Hrvati Borna Ćorić i Dona Vekić nadmašili su Španca Karlosa Alkarasa i Rebeku Masarovu sa 1-6 6-4 (14-12) u meču mešovitih parova u Hopman kupu u subotu i obezbedili pobedu od 2-1 koja im je donela mesto u finalu protiv Švajcarca.

Prvi teniser sveta Alkaraz je ranije izjednačio rezultat na 1-1 pobedom nad Ćorićem rezultatom 6-3 6-7(6) (10-5) i to dve pobede iz isto toliko mečeva u singlu na zemljanim terenima u Nici, nekoliko dana nakon njegovog trijumfa na Vimbldonu na travnjacima Ol Engleskog kluba.

Ovaj 20-godišnjak je prošao kroz prvi set za 36 minuta, očigledno se otresavši rđe iz svoje igre u pobedi nad Belgijancem Davidom Gofinom dan ranije, ali Ćorić se izborio da se vrati u meč tako što je postigao čvrst taj-brejk u drugom setu.

Alkaraz je pojačao brzinu u super tajbrejku kako bi zaključio pobedu za nešto više od dva sata i postavio odlučujući stav, gde je Hrvatska držala živce u dramatičnom susretu kako bi završila nezaboravnu povratničku pobedu.

Hrvatska, prvakinja iz 1996. godine, imaće za cilj da u nedelju osvoji svoju drugu titulu na takmičenju.

Vekić se pokazala previše jaka za Masarovu u prvom meču izjednačenja, pošto je 22. teniserka sveta iskoristila četiri od svojih sedam šansi za brejk i obezbedila pobedu rezultatom 6-2 6-1 koja je efektivno ukinula šanse Španije da dođe do okršaja za titulu.

Švajcarska je odbranila titulu u poslednjem izdanju turnira mešovitih timova 2019. za svoju četvrtu krunu ukupno, pošto ih je Rodžer Federer predvodio do pobede nad Nemačkom u finalu.

Ponovo pokrenuto prvenstvo se ove nedelje vratilo u teniski kalendar nakon četvorogodišnjeg odsustva, pošto je izgubilo mesto pred Australijan open kao rezultat kratkotrajnog ekipnog takmičenja ATP kupa za muškarce.