Lil potpisao petogodišnji ugovor sa islandskim vezistom Haraldsonom

Lil potpisao petogodišnji ugovor sa islandskim vezistom Haraldsonom

Lil je potpisao ugovor sa islandskim vezistom Hakonom Haraldsonom iz FK Kopenhagena do 2028. godine, saopštio je u ponedeljak klub iz Lige 1.

Dve strane nisu otkrile cenu transfera, ali su i danski i francuski mediji objavili da je Lil platio Kopenhagenu 17 miliona evra za 20-godišnjaka.

„Bitka je bila teška i duga, ali uz Hakonovu odlučnu podršku i odlučnost, sada je završena“, rekao je predsednik Lila Olivije Letang za klupski sajt.

„On je igrač koji je bio predmet mnogih zahteva u Evropi i njegov profil mu omogućava da igra na različitim napadačkim pozicijama. Sada ćemo moći da ga integrišemo u LOSC porodicu kako bi se prilagodio Francuskoj i Ligi 1.“

Haraldson se pridružio Kopenhagenu kao 16-godišnjak iz islandske IA Akranes 2019. godine i upisao je skoro 60 nastupa u svim takmičenjima, uključujući šest u Ligi šampiona, od svog debija u prvom timu 2021. godine.

Pomogao je Kopenhagenu da osvoji dve titule danske Superlige u dve nedavne kampanje, a takođe je osvojio i Kup Danske 2022-23.

„Hakon je od mladog talenta postao vrhunski igrač i stoga je logično da je interesovanje za njega veliko“, rekao je sportski direktor Kopenhagena Peter Kristijansen.

Haraldson, čiji su roditelji bivši reprezentativci, debitovao je na Islandu u junu 2022. u prijateljskom remiju 2-2 protiv Izraela. Od tada je zaradio još 10 utakmica i postigao jedan gol.