Zelenski: Rusija pokušava da napravi svet u kome nije bitna sloboda

Zelenski: Rusija pokušava da napravi svet u kome nije bitna sloboda

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski učestvovao je na konferenciji Allen & Co Sun Vallei, na kojoj su učestvovali čelnici najvećih i najperspektivnijih svetskih kompanija, globalni investitori i veliki filantropi.

„Naravno, razgovarali smo o ratu Rusije protiv Ukrajine i slobode, o našoj pobedi, o pobedničkoj Ukrajini i o ulaganju u Ukrajinu. Borimo se za svoju zemlju. Borimo se za svoj narod. Ali duboko značenje ovog rata je da se mi borimo za takav život – ne samo za našu zemlju – u kojem je sloboda važna“, napisao je Zelenski na Tviteru.

Prema njegovim rečima, niko od prisutnih na Konferenciji ne bi postao ono što jeste na zemlji koju kontroliše Rusija ili na koju polaže ruska diktatura. Njihove ideje i talenti, njihove kompanije ne bi uspele tamo gde je došla ruska vojska.

„Ovo je drugačiji svet koji ruska diktatura pokušava da napravi. Svet u kome nije bitna samo sloboda, već i ličnost. Ovo NIJE ono što naš svet treba da postane. Zato se borimo. Zato moramo da pobedimo“, naglasio je predsednik Ukrajine.

Zelenski je izrazio zahvalnost svima u svetu koji pomažu Ukrajini da odnese pobedu.