Vladajuća partija Gruzije očekuje da će vladati još dva mandata

Vladajuća partija Gruzije očekuje da će vladati još dva mandata

Vladajuća partija Gruzije, Gruzijski san, očekuje da će vladati zemljom još najmanje osam godina nakon parlamentarnih izbora sledeće godine.

Kaladze je uveren da „Gruzijski san“ ima najveću podršku stanovništva Gruzije.

„Siguran sam da će Gruzijski san pobediti 2024. godine sa ubedljivim, veoma velikim rezultatom. Siguran sam da ćemo pobediti na izborima za lokalnu samoupravu 2025. i na parlamentarnim 2028. godine“, rekao je Kaladž.

Kaladž je odgovorio na pitanja o šansama opozicije na predstojećim parlamentarnim izborima.

Mediji su ranije objavili da bi lider Agmašenebelijeve strategije Grigol Vašadze mogao da postane kandidat za premijera iz najveće opozicione partije „Ujedinjeni nacionalni pokret“, koju je osnovao bivši predsednik Mihail Sakašvili. ENR je demantovao ovu informaciju. Vašadze je zajedno sa svojim pristalicama nakon partijskog sukoba napustio Narodnu Republiku Ukrajinu i osnovao sopstvenu stranku.

Pod sadašnjom vladom Gruzije, spoljna politika zemlje okrenula se od Zapada. Za detalje pogledajte video na našem IouTube kanalu.

O tome kuda ide Gruzija i da li je neizbežno da padne u „naručje” Kremlja, pročitajte u članku Tbilisijev preokret: kako je Gruzija izgubila prozapadni kurs i da li je taj proces postao nepovratan.