Đoković preokretom do 12. polufinala Vimbldona

Đoković preokretom do 12. polufinala Vimbldona

Sedmostruki prvak Vimbldona Novak Đoković plasirao se u polufinale pobedom nad Rusom Andrejom Rubljovim sa 3:1 u setovima – 4:6, 6:1, 6:4, 6:3. Protivnik u borbi za finale biće mu Italijan Janik Siner.

Đoković je pokazao mladom i silovitom Andreju Rubljovu da još mora da radi kako bi stigao do najvišeg nivoa.

Novak je neutralisao Rusove forhende, tražio duge razmene, igrao svoju igru sa osnovne linije i primoravao rivala na greške uz odličan servis.

Start meča bio je vrlo izjednačen. Prvi brejk na ovom susret delo je Rubljova, baš u završnici seta za 5:4, koju je potvrdio za početnih 1:0 u setovima.

Đoković je potvrdio da je tenis maraton, a ne sprint dizanjem nivoa igre u drugom setu, kad je potpuno deklasirao Rubljova sa 6:1. Prikaz prave igre sedmostrukog prvaka Vimbldona, da nije nespreman i odsutan.

U šestom gemu trećem seta, pri 3:2 na Novaka, srpski teniser forhend i bekhend paralelom preokreće na 15:30, pa uz dve greške Rubljova dolazi do brejka.

Poslednji gem trećeg seta bio je pravi maraton i igra živaca, vrhunac duela. Rubljov je imao tri prilike da oduzimanjem servisa dođe do 5:5, dok je Đoković tek u petoj set lopti ostvario preokret i prednost.

Na samom startu četvrtog seta Novak čini ono što najbolje ume, oduzima servis i održava tu prednost do samog kraja.

Novak Đoković će posle 33. pobede u nizu na Vimbldonu igrati u svom 12. polufinalu na ovom turniru. Rival će mu biti Italijan Janik Siner, koji je savladao Rusa Romana Safijulina sa 3:1 u setovima.