Rikardo menja De Vrisa u Alfa Tauri u Mađarskoj

Rikardo menja De Vrisa u Alfa Tauri u Mađarskoj

Australijanac Danijel Rikardo će se vratiti u trkačko sedište Formule Jedan sa timom Alfa Tauri iz Mađarske sledeće nedelje, nakon što je zamenio Nika De Vrisa za ostatak sezone, saopštio je u utorak tim u vlasništvu Red Bulla.

Rikardo je vozio za tim od 2012. do 2013. godine kada su bili poznati kao Toro Rosso, a zatim se prebacio u Red Bull od 2014. do 2018, osvojivši sedam trka.

Napustio je McLaren prošle godine nakon što ga je zamenio sunarodnik Oskar Piastri, i trebalo je da 2023. provede na marginama kao rezerva za Red Bull dok odlučuje o svojoj budućnosti.

„Veoma sam uzbuđen što se vraćam na stazu sa porodicom Red Bull“, prokomentarisao je Rikardo.

De Vris je imao tešku sezonu i njegov odlazak ne dolazi kao iznenađenje, s obzirom da holandski vozač nije uspeo da osvoji nijedan bod i nalazi se na dnu tabele.

„Veoma mi je drago što mogu da pozdravim Danijela natrag u tim“, rekao je glavni direktor tima Alfa Tauri, Franz Tost.

„Nema sumnje u njegove vozačke sposobnosti, a već poznaje mnoge od nas, tako da će njegova integracija biti laka i direktan proces. Tim će takođe mnogo profitirati od njegovog iskustva, budući da je osmorostruki pobednik Grand Prixa Formule Jedan.

„Želeo bih da zahvalim Niku na njegovom dragocenom doprinosu tokom njegovog vremena sa Scuderia Alfa Tauri i želim mu sve najbolje za budućnost.“